Sunday 19 May 2019

Rollspel: Mutant År Noll - del 9

Milisen blir klar och RP börjar bygga en svinstia. Index uppträder. RP har hört rykten om en märklig farkost som enligt ryktena sägs innehålla en skatt. RP bestämmer sig för att åka dit i Arkens gummibåt.

Danko leder vägen och plockar upp lite patroner och artefakter (sakletar-talang) och RP anländer till platsen efter åtta timmar. På platsen ser den en rostig gammal roddbåt. I roddbåten ser de en död man som är skjuten med ett flertal pilar. Från båten går en stig. Index känner zonen och ser ett fotspår som har en hyfsat mänsklig form, men det skulle isf vara en väldigt konstigt formad människa.

De följer stigen lite avsides och kommer ut och får syn på en metalltub som ligger på stranden. Kvark förstår sig på och förstår att det är en atomubåt från forntiden. Danko bestämmer sig för att springa upp på den och då attackerar reptilmänniskor. Danko misslyckas med att fly och blir spetsad av en treudd. Han blir bruten och Index vårdar honom. Kvark använder sin mutation och skjuter projektiler på dem och alla fem faller ihop och dör (It's super effective!) Jony går fram till ubåten. Danko käkar. Innan de kommer fram till ubåten, så kommer ett stort fartyg fram ur dimman på vattnet. Det är ett gammalt kryssningsfartyg. Från båten hörs ett bom och sedan ett bom till i skogen. Index gömmer sig bakom en sten. Danko och Kvark gör samma sak. Jony hoppar till båten. Han träffar skrotpiraterna på båten och de presenterar sin ledare Ossian. De förklarar läget och piraterna följer med Jony tillbaka till stranden. På stranden förhandlar de under en längre tid och under tiden kryper ett flertal reptilmänniskor ut ur ubåten och börjar skjuta på piraterna. Medan de skjuter så fortsätter fler reptiler att krypa ut ur ubåten och det blir snart uppenbart att reptilerna är fler än piraterna. RP bestämmer sig för att hjälpa reptilerna. Ossian drar sig tillbaka från striden.. Index springer efter och hugger med sin katana. Kvark krypskjuter Ossian som faller ner död.

Fullt ut krig. Kvark blir bruten men reptilerna dödar majoriteten av piraterna. Index helar Kvark och Kvark springer rakt in i striden och skjuter projektiler på resten som faller ner. Efter striden sänker reptilerna sina vapen men de är fortfarande misstänksamma. Jony vill prata med dem men måste förstå förstå sig på för att förstå deras språk. Han lyckas och reptilerna presenterar sin ledare Dante. Jony förhandlar med Dante som förklarar att han är villig att ge dem det som piraterna var ute efter om de gör honom en tjänst. Reptilerna föds alla som honor men ledaren är alltid hane - en hona som bytt kön och utmanat den förre ledaren. Dante vet att en hona har gått iväg för att göra det nu och han vill att de dödar henne innan hon utmanar honom. RP går med på detta.

Kvark reparerar alla vapen och äter mat. De går ner i ubåten och hittar Septina. Danko går på med sin katana men missar. Septina går tillbaka med sin motorsåg. Danko tar 3 skada. Index boostar Danko. Kvark förstår sig på och får reda på Septinas stats. Jony slår med slagträ och Septina tar 4 skada. Danko attackerar med sin motorsåg och Septina är död. De lootar rummet för skrot och går sedan ut igen. Dante håller in sdel av avtalet och ger RP dykutrustning, kikare, sjökort, rökgranat, och torpederna om de kan få loss dem. Torpederna har rostat fast och både Jony och Danko försöker. Danko pressar och lyckas få loss dem. Kvark bär en och Danko den andra. RP lootar de döda piraterna. Sen tar de Rammaren (piraternas skepp) tillbaka till Arken.

No comments:

Post a Comment

What's the first thought in your head after reading this? Let me know!