Sunday 9 September 2018

Rollspel: Mutant År Noll - del 6

De påbörjar bygget av en hamn. De får sedan höra om en mystisk ruin. De tar en buss bort till ruinen som visar sig vara Dödsklotet. Resan tar ca 18 timmar. De äter och dricker innan de går ur bussen. När de går ur bussen möts de av en man i grå mössa, Krinnel. Han frågar vad de gör där. Danko svarar att de letar efter krubb.

"Så ni är inte ute efter skatten?"

Jony frågar vilken skatt och killen svarar att sekten i Dödsklotet har en skatt från forntiden. De fick höra det från en tillfångatagen väktare. Jony säger att de vill veta mer och "Take us to your leader". Krinnel tar med dem till Hektor, Gråmössornas ledare. RP lägger märke till att den här gruppen inte är mutanter eller zongastar - de är människor. Hektor ställer samma frågor som Krinnel. Gråmössorna och RP kommer överens om att hjälpas åt med räden mot Dödsväktarna för att komma åt skatten.

Innan de går så vill RP prata med Dödsväktarna. De lämnar Gråmössornas fyra torn och börjar röra sig mot Dödsklotet. På vägen dit kommer något stort flygande mot dem. Det visar sig vara en tjej med vingar, Beata. Hon är inte en del av Dödsväktarna, men hon bor på taket av Dödsklotet. Hon varnar dem från attackera sekten pga Vidundret.

Beata flyger upp till taket med Jony. Jony ser ner till insidan och ser Dödsväktarna tillbe en hög med gamla föremål. Läktarna är fulla med gamla skelett. Beatas bo är fullt av gamla böcker. Beata tar ner Jony till gruppen igen och de närmar sig Dödsklotet med händerna i luften.

RP möts av översteprästinnan Kalixiann. Hon erbjuder krubb och vatten i utbyte mot att de blir lämnade ifred. Dödsväktarna går sen med på att visa RP runt, men under övervakning av två Dödsväktare.

Ett oväder drar fram och Kalixiann bestämmer att det ska hållas en ceremoni och hela sekten hänger sig åt det. RP hör oväsen utifrån och Gråmössorna attackerar. RP rusar ner för att försvara sekten. De attackerar Hektor. Kalixiann väcker Vidundret, en vaktrobot. Roboten attackerar Hektor. Hektor dör och Gråmössorna attackerar gruppen och roboten. Kvark dör nästan och blir vårdad av Index. Med robotens och Beatas hjälp lyckas gruppen mota bort Gråmössorna som flyr när halva styrkan dött.

Ceremonin tar slut lagom till Gråmössorna flyr och Kalixiann anklagar RP för att ha fört dit Gråmössorna och bussar roboten på dem. RP besegrar roboten som kör self-destruct och exploderar. Hela gruppen klarar sig mirakulöst (fummel) men Kalixiann blir skadad. Index boostar Jonys manipulation och han manipulerar Kalixiann att ge dem varsitt föremål ur skatten och krubb.

Beata följer med dem tillbaka till Arken och tar med sig sitt bibliotek. På vägen tillbaka reparerar Kvark allas vapen.

No comments:

Post a Comment

What's the first thought in your head after reading this? Let me know!