Sunday 10 March 2019

Rollspel: Mutant År Noll - del 8

Jonys hund drar iväg till Arkens ingång och när RP öppnar så ser de en ung kvinna ligga på marken. Hennes rygg och nacke är täckta av växtlighet. Danko närmar sig och hon vaknar till och säger "Rör mig inte". Index frågar varför och hon säger "Jag vet inte ifall Grönskan kommer påverka er också". Index frågar vad hon gör här och hon säger att hon var utsänd av Grönskan för att Grönskan vill sprida sig. Men när hon kommit så här långt så kunde Grönskan inte nå henne längre. RP frågar vad Grönskan är. Kvinnan vet inte hur det började bara att Grönskan bor i botten därifrån hon kommer och de som bor med Grönskan kallas Underlevande. Blommorna är en infektion av Grönskan. Det är så det börjar med Grönskans hivemind.

Kvark förstår sig på och inser att de kan försöka skära eller bränna bort blommorna men rötterna kommer sitta kvar. Det enda sättet verkar vara att "rensa ogräs" - dra bort med rötterna. Danko tar på sig skyddsdräkt och gasmask och börjar rycka. Hon skriker och Index ger henne smärtstillande. Jony ger henne vatten. Danko rycker tills allt är borta och Index tar hand om henne. Kvark frågar om hon är smittfri och hon säger ja. Danko bär in henne i Arken. Index frågar hur Grönskan smittar, hur det börjar. Hon vet inte. Hon vet bara att där hon bor så var det alltid väldigt mycket växtlighet. Men på senare år började den ta över folk. När hon sansat sig ber Danko henne att visa dem varifrån hon kommer på kartan. Efter en längre diskussion bestämmer sig RP för att åka dit. De sätter sig i sin bepansrade buss och åker.

När de kommer dit hoppar Jony upp på taket (mutation: grodben) och de andra går runt ett hörn och hittar en bevakad ingång. Jony träffar klan Marak på taket och de andra träffar klan Ohori. Båda sidorna förklarar vad som hänt vid Arken och båda klanerna går med på att skapa en expedition tillsammans med RP och den tredje klanen.

De går ner tillsammans. När de är på fjärde våningen faller en från Ohori genom golvet och dör. De fortsätter ner i grönskan. När de kommer ner ser de Underlevande som verkar vara på stand-by. De reagerar inte när RP närmar sig. De går framåt och en pil kommer farande och träffar Danko. Index känner zonen och märker att det finns fler Underlevande men de syns inte. Kvark förstår sig på pilen och den är definitivt manmade. De fortsätter framåt och en pil till kommer farande mot Jony som hoppar undan. Längre fram tänds ljus och Kvark förstår att det är ett flackande ljus som tyder på facklor. Danko smyger sig fram och ser en glänta med fem facklor i en cirkel. Det är ingen där. Jony skickar iväg sin hund som pekar ut trädet som pilarna kommer ifrån. En varelse hoppar ur trädet. Hon har en gång varit mänsklig men nu är hon naken och hela kroppen är täckt av en ljusgrön mossa som liknar päls. Danko skjuter och hon släpper ut ett moln av sporer och försvinner. Jony skickar iväg hunden igen. Varelsen kommer farande mot Index men missar henne. Index hugger och träffar, kvark skjuter och hon faller ihop. Danko tar pilen hon skjutit och kör in den genom ögat på henne. RP lootar och åker tillbaka till Arken.

(Det här var en himla fummelrunda för mig. Grönskan var skapad som en supervillain med flera mutationer,vapen, HP och en massa mutationspoäng. Problemet blev ju då att jag fumlade vartenda slag jag slog så RP besegrade henne på två röda -.-')

No comments:

Post a Comment

What's the first thought in your head after reading this? Let me know!