Sunday 14 January 2018

Rollspel: Mutant År Noll - del 1

Det här är först rollspelet som jag är spelledare på och de här inläggen kommer till största delen att vara min anteckningar och lite tillagda förklaringar.

Första spelmötet handlade helt och hållet om storyn som medföljde "För en munfull vatten" eftersom den storyn var tänkt som en introduktion till världen så tänkte jag att den kunde vara en introduktion för mig också till spelledarrollen.

"Gruppen har tagit sig till sjön där rengöringsverket ligger på en ö mitt i. De upptäcker ingen fara. Danko kastar sig i vattnet och upptäcker att det är ofarligt och bara en meter djupt. De vadar till ön och hamnar i bakhåll mot zongastar. Jony och Danko parerar men Dankos vapen går sönder. Mohamin tar en skada. Index gömmer sig bakom en vägg. Mohamin lyckas skada en zongast och de flyr. De testade bara nykomlingarna. Gruppen tar sig till kontrollrummet. Jony börjar klättra upp i tornet och hittar vattenletarnas ledare (rollspelsgruppen är en grupp utsänd efter en tidigare vattenletargrupp) Vorhan. Han hittar även en kvinna som varit död länge och hennes dagbok. De andra tre har hittat Nogga och de andra. Lambda lagar Dankos pilbåga i utbyte mot att de hjälps åt att jaga bort zongastarna. Gruppen är på väg att lämna tornet när en dörr öppnas och en delegation av zongastar som vill prata kommer in. De erbjuder gruppen allt vatten de vill ha i utbyte mot deras skjutvapen. Danko manipulerar Nogga att gå med på det, vilket hon gör men hon vägrar följa med ner i bassängen. Gruppen återses på gården och berättar för varandra vad de upplevt. Jony delar ut de två skjutvapen han hittade i vråkboet. Han förstår dagboken. De går in i bassängen och träffar zongastarnas ledare. Ledaren ser deras nya skjutvapen och säger att gruppen lurat dem. Jony manipulerar ledaren, Lutrell, med hjälp av Index. Lutrell ger med sig och går med på det gamla avtalet. Då kommer en masksvärm. Danko attackerar med sin mutation. Index attackerar med sin mutation. Zongastarna flyr. Danko hittar en generator. Mohamin hittar en signalpistol. Danko flyr. Mohamin ger signalpistolen till Jony som med hjälp av Index förstår den och skuter den mot masksvärmen. Skottet gör tre skada. Svärmen har 5 STY kvar. Danko har kommit tillbaka och sett. Ljuset från signalpistolen driver iväg svärmen. Alla kommer tillbaka. Vattenkälla säkrad till Arken.

No comments:

Post a Comment

What's the first thought in your head after reading this? Let me know!