Sunday 8 April 2018

Rollspel: Mutant År Noll - del 4

De jobbar på projektet. En liten grupp mutanter närmar sig Arken. De säger sig komma från en annan bosättning och vill ha en allians. De vill att några från Folket ska följa med dem och möta deras ledare. Gruppen är fyra personer; tre av dem är kvinnor och den enda mannen i gruppen är en slav. De i gruppen är Dink, Krin, Rebeth och Nafta.

RP blir insläppta i den andra Arken och det första de lägger märke till är att den här Arken har en massa barn. Nafta erbjuder sig att laga Dankos vapen. Rebeth försvinner iväg. Jony frågar vart Rebeth tog vägen. Krin svarar att Rebeth är väldigt lojal mot Ordföranden och vill passa upp på honom. Jony frågar om de hatar män. Krin svarar att Ordföranden är deras källa till liv och den enda som kan få barn på kvinnorna. Männen är dömda till att vara slavar och "givare". RP säger att de vill träffa Ordföranden. Krin och Dink går iväg för att fixa en audiens.

Jony ska precis manipulera en slav för att få männens version, men innan han hinner kommer en blodig slav springande med allt vad han har ut genom utgången och blir genast skjuten från palissaden. Danko frågar varför han blev skjuten och för till svar att "givare ska inte fly". Danko frågar varför han var blodig och Nafta svarar att han var givare. När Index frågar vad en givare är får de inget svar.

Krin och Dink kommer tillbaka och tar med dem att möta Ordföranden. När de kommer upp hälsar Ordföranden på Index, men de andra låtsas  han inte ens om. Index lägger märke till att han inte är en mutant, men inte heller från tiden innan mutationerna som Den Gamle. Han är en zongast. Index försöker få fram vad en allians skulle ge Folket. Ordföranden har för avsikt att göra Arken till samma grej som han har där. Han tar sedan ner dem i källarens artefaktrum och visar deras tre bepansrade stridsbussar. Han lämnar dem sedan i källaren med Rebeth, Krin och Dink för att låta dem diskutera sina möjligheter. De får reda på att Krin är revolutionär och att Nafta skulle kunna ha likasinnade tankar. De ber Krin gå och hämta henne. Dink visar dem givarna och Kvark undersöker bussarna och får reda på att de fungerar. De hittar artefakter i rummet. Däribland en kassettradio. Krin och Nafta kommer tillbaka och de går med på att oskadliggöra Rebeth och Dink. Nafta går med på att försöka rekrytera fler likasinnade. Det blir strid mellan gruppen och Rebeth/Dink men båda blir dödade. Rebeth av Kvarks och Jonys mutationer och Dink av Index mutation.

Nafta kommer tillbaka med en handfull revolutionärer. Jony och Krin går och släpper ut givarna. Gruppen lootar döingarna och får nycklarna till bussarna. De lastar bussarna med givare och kör mot Arken. På vägen tillbaka återfår Index 3 poäng Känsla genom två snabbisar i baksätet med Kvark och Jony och lite mys med Jonys hund.

De kommer tillbaka till den nya Arken med ny mankraft. Index, jony, Danko, Kvark, Krin och Nafta tar hissen upp till Ordföranden. Källaren fortifieras av Folkets mankraft. Ordföranden är lugn och säger: "Jag vet vad ni har gjort." Sedan tar han upp sin revolver och skjuter Krin point blank i huvudet och säger "Förrädare". Danko slår in Ordförandens huvud med sin nya spikklubba. På skrivbordet ligger en gammal dagbok. Jony läser högt. Den har tillhört någon som kommit från Eden.

Nafta samlar allt folk i en stor sal och berättar att Ordföranden är död och kannibalismen avskaffad och en allians med Folket upprättad. Nafta utropar sig till ledare men gör sig fredligt utbytbar. Alla som vill är fria att flytta till Arken. Ark 2 vill ha kvar en stridsbuss eftersom de fortfarande har ett pågående krig med zongastarna. Tillbaka i Arken lyssnar de på kassettradion där ett meddelande spelats på repeat i sekler, som ber alla med säkerhetsklass 5 eller högre att ta sig till en av fem ledningsplatser. Jony förstår sig på meddelandet och sätter ut den gamla tidens koordinater på zonkartan.

Index adopterade en unge från Ark 2: Miri.

No comments:

Post a Comment

What's the first thought in your head after reading this? Let me know!