Sunday 11 February 2018

Rollspel: Mutan År Noll - del 2

Zonstrykaren Jonats har samlat hela Folket och berättar att han hittat en mystisk ruin som han hittat ute under sin senaste färd. Kanske finns det användbara saker där. Bossen Marlotte vill genast organisera ett expedition. RP arbetar på projektet. Marlotte vill inte ha med Mohamin på sin expedition eftersom han också är en boss. Mohamin genomskådar Marlotte och avslöjar att hennes slutgiltiga mål är att ta över Den gamles plats när han dör och hon hoppas att om den här expeditionen lyckas så kommer hennes förtroende bland Folket ökas. Jony manipulerar Marlotte och får henne att gå med på att Mohamin följer med - på det villkor att han överlämnar allt han hittar till henne. Alla RP följer med på expeditionen + Marlotte och Jonats. Mohamin genomskådar Jonats och får veta att Jonats fortfarande vill döda honom. Han hade sett varelser vid ruinerna och hoppades att Mohamin skulle leda expeditionen så att Jonats kunde fått honom dödad där. Index förstår att ruinen har varit en polisstation. Danko ser en humanoid skugga i ett fönster. Jony manipulerar Jonats att gå in först. Jonats går med på det men bara om Jony följer med. De ser skräp i ljuset från fönstren och hör ljud av någon som springer iväg, längre in i byggnaden.

Index och Mohamin går till tornet bredvid. Marlotte följer med dem eftersom hon inte litar på att Mohamin kommer ge henne allt. Index ser att tornets dörr  är nästan helt nedsjunken, men det finns en stege längs väggen och hon ser något glänsa högst upp. Mohamin klättrar upp och ser en tidning.

Danko skriker in i mörkret att de ska visa sig. Flera röster skriker tillbaka men de förstår inte varandra.

Index klättrar upp till Mohamin. Mohamin upptäcker ett halshugget skelett och en katana.

Danko går in i mörkret och längst bort upptäcker han ljus från lamport och två dussin zongastar. De verkar inte aggressiva. Jony försöker prata med dem. De vill inte dela med sig av något de har och vill inte ha något med omvärlden att göra. Danko kommer dit och frågar om det finns något de kan hjälpa dem med. De säger igen att de inte vill ha något med omvärlden att göra och två zongastar till ställer sig upp.

Index klättrar ner och går tillbaka till polishuset. Mohamin klättrar ner.

Danko manipulerar och frågar om de kan få krubb i utbyte mot att de går därifrån. Ledaren säger att om de dödar monstret som lagt sitt revir på deras odling så kan RP få hälften av vad zongastarna har.

Monstret är en raggbest. RP samlas och diskuterar. Berättar inte något för Jonats + Marlotte. Danko manipulerar Jonats att gå in på odlingen. Jonats fastnar omedelbart i raggbestens käftar. RP börjar slåss mot raggbesten. Index gör två skada med sin katana. Mohamin gör fyra skada med "Lucille". Danko gör två skada med skrotgevär. Raggbesten dör men Jonats är också död. Marlotte såg vad Jony manipulerade Jonats och försöker skjuta honom men Jony använder sin mutation (grodben) till att hoppa i säkerhet. Index använder sin katana till att döda Marlotte med ett slag. Jony går tillbaka till zongastarna och säger att odlingen är fri. De tackar för hjälpen, ger RP hälften och ber dem gå. 65 krubb + 21 patroner. De tar sig tillbaka till Arken och sänder ut ett gäng med folk att hämta allt krubb från polisstationen.

No comments:

Post a Comment

What's the first thought in your head after reading this? Let me know!