Sunday 25 February 2018

Rollspel: Mutant År Noll - del 3 (Fummelrunda deluxe! Och lite förräderi på det)

Odlingen blir klar och fokus läggs på att bygga försvarsverk. Under natten flyter en oljerigg på grund utanför Arken. De tar en av Arkens livbåtar och åker ut till oljeriggen. De ser skrotkråkor flyga runt den tillsammans med en stor skrädesvråk. De tar sig upp till en av de lägre walkwaysen. Index ser att de kan välja på att gå in eller klättra upp. Index väljer att gå in. Mohamin klättrar upp med Sixter. Jony och Danko följer med Index.

Danko hittar en strålkastare men den har inget batteri. Index och Jony lägger märke till ett blött, kladdigt ljud. Index hittar en handgranat. Danko går in i rummet bredvid och hittar ett batteri. När han tänder strålkastaren ser han ett myller av svarta varelser som flyttar sig från ljuset (zoniglar). Index går in till Danko och lägger märke till att iglarna börjat flytta sig mot rummet de kom ifrån eftersom det fortfarande är mörkt. Jony joinar dem.

Mohamin och Sixter kommer upp på övre plan. Mohamin hittar en bensindunk.

Danko, Jony och Index tar sig ut på walkwayen igen.

Mohamin spejar och upptäcker att skrotkråkorna håller på med rovfågelsbeteende. De dyker ner i ett rum med raserat tak och varje gång de kommer ut så har de något i näbben. Mohamin öppnar dörren till den raserade byggnaden och får tre iglar i huvudet. Kråkorna har ätit iglar.

Jony kommer upp och bestämmer sig för att attackera Sixter (fiender), men han missar och när Danko kommer upp så hjälper han sin bästa kompis Jony genom att skjuta Sixter som dör. Index, Jony och Danko hjälps åt att få bort iglarna. Fåglarna har upptäckt dem efter allt oväsen. Fåglarna gör sig redo för attack. Jony hittar en signalpistol. Index tappar granaten. Mohamin fumlar bensindunken. Jony och Danko förstår den tappade granaten. Fåglarna gör två skada på Mohamin. Index boostar Jony och får två MP + två tvivel. Mohamin käkar och helar en skada. Jony fumlar granaten. Danko använder MP och gör två skada på fåglarna. Fåglarna gör en skada på Jony. Index använder MP och dödar skrotkråkorna. Skrädesvråken är inte glad. Mohamin och Jony käkar. Danko skjuter mot vråken och gör fyra skada. Vråken dyker mot Index men missar. Index försöker skjuta mot vråken men missar. Mohamin missar. Danko laddar om. Vråken dyker igen och gör fyra skada på Danko. Danko blir bruten. Index vårdar Danko och räddar honom. Mohamin lucillar Danko (Sixter var hans bästa vän) men missar. Jony försöker hoppa (MP) upp till vråken och döda den, men snedtänder och utvecklar en ny mutation (Likätare). Danko skjuter Mohamin som blir bruten. Index misslyckas med att vårda honom och Mohamin dör. Jony tar sig tillbaka till båten. Danko dricker läsk och lootar Mohamin. Danko och Index går tillbaka till båten och de åker tillbaka till Arken. Danko ger sin luftmadrass till Index (istället för att ligga med henne för att hela hennes tvivel). Alla käkar.

No comments:

Post a Comment

What's the first thought in your head after reading this? Let me know!